Actie & speculaas

update 19-11-2018, deze actie is afgelopen. De bakker bakt geen nieuwe speculaas meer dit jaar. Alle bestellingen tot nu toe kunnen we leveren en we bedanken jullie voor de steun 🙂

Yes! Ze zijn er weer. De overheerlijke speculaaspoppen. Vorig jaar was de actie zo’n groot succes dat we besloten hebben hem dit jaar ook weer te houden. Weet je het nog? Vorig jaar heb je een of meerdere poppen gekocht om ons werk te steunen.

Een speculaaspop van 500 gram maar liefst!

Dit jaar hebben we grote plannen met deze actie. We hopen € 15000 op te halen. We helpen ongehuwde tienermeisjes die verstoten zijn door hun familie.

Waarom deze actie?

Daarom willen we in maart 2019 een opvanghuis openen voor ongehuwde tienermoeders. In dit huis kunnen ze verblijven tijdens hun zwangerschap. Krijgen ze onderwijs in hun eigen taal en Engels. Daarnaast leren ze een vak zodat ze uit de cirkel van armoede kunnen stappen. In dat huis zal in ieder geval een care-taker aanwezig zijn, een kok en een leerkracht.

Met het geld dat we ophalen kunnen we dit huis een aantal jaren open houden en daarom hebben we je hulp nodig!

 

Niet alleen hopen we natuurlijk ook dit jaar dat je speculaaspoppen bij ons bestelt, maar we willen je ook vragen om verkoper te worden. Dit door in je eigen omgeving zoals familie, vrienden, kerk of op je werk de speculaaspoppen te verkopen. Of misschien vindt je werkgever het wel een cadeau voor alle medewerkers…

Per stuk kosten ze € 5. Als de kosten voor het maken van de poppen eraf zijn, betekent dat dat we samen tenminste 5455 poppen moeten verkopen. Dat klinkt als een ongelooflijk groot aantal, maar ze zijn dan ook wel heel erg lekker en het is voor een goed doel…

Snacken om te helpen

Wil je speculaaspoppen kopen? Reageer of mail naar info@yworks.org met hoeveel je wilt bestellen en je 06 nummer. Betalen kan via een tikkie en het is handig om te weten dat we bij een bestelling van 100 speculaaspoppen, bezorgen in de drie noorderlijke provincies tot aan de Waddenlijn. De bezorger noemen we Z. Piet 😉

Helpen

Wil je meehelpen met verkopen? Stuur dan een mailtje naar info@yworks.org zodat we je kunnen voorzien van de nodige informatie. Heb je je al aangemeld als verkoper? Dan hoef je uiteraard niets te doen en dan nemen we binnenkort contact met je op.

Reisverslag Sri Lanka in juni

In het kort? “Vader’s hart” werkt en kan uitbreiden maar er is natuurlijk veel meer te vertellen. Onder andere over de fantastische dingen die elke dag weer gebeurd zijn, dingen die we niet hebben kunnen plannen en wel gebeurd zijn.

Wil je het reisverslag in ebook (pdf) formaat ontvangen zodat je het op je PC, Mac, smartphone of tablet kunt lezen en delen met anderen? Vul je gegevens in ….

Succes

Onze reis naar Sri Lanka is een succes. Het programma is gestart, er is veel lokale betrokkenheid en er zijn alweer afspraken gemaakt voor uitrol van het programma in andere delen van Sri Lanka.

Er is veel meer over te zeggen want er zijn enorm bijzondere dingen gebeurd en onze visie voor Sri Lanka werkt, nu en maakt echt verschil in de levens van kwetsbare vrouwen en hun baby’s.

Op maandag 16 juli 2018, om 19:30 uur is het in het koffiehuisje van de Stadskerk VBG een bijpraatavond. We delen over de reis, wat er allemaal gebeurd is en wat we meer kunnen doen. Er is ruimte voor vragen, gebed, een hapje en wat te drinken.

Kom je? Laat het even weten en deel het evenement, als je Facebook hebt…. Evenement: Avondje bijpraten

In Sri Lanka, waar staan we met onze visie?

In de dagelijkse verslagen (https://www.facebook.com/patrickboskessen) kan je lezen dat er elke dag meer, weer en nog steeds, wonderlijke dingen gebeuren. Voor mij staat als een paal boven water dat Gods Heilige Geest meereist en ik Zijn werk mag doen.

Wat we hebben:

 • nu, na alle gesprekken, een kleine maar sterke groep vrijwilligers die allemaal in staat zijn om onderwijs te geven.
 • de betrokkenheid van Anglicaanse kerken (55+) in Colombo waarbij er wordt opgeroepen tot dienen in onze visie.
 • de betrokkenheid van een lokaal onderwijsinstituut dat op basis van door ons gegeven onderwijs, overheids erkende opleidingscertificaten afgeeft waarmee de jonge vrouwen een veel grotere kans op een echte baan hebben.
 • een weeshuis, toegang tot de meisjes daar en kennis over waar we de meisjes nog meer kunnen vinden.

Dit is allemaal erg concreet en we hebben ook nog iets niet:

 • een locatie waar we de meisjes op kunnen vangen en verder op kunnen leiden

Dit laatste is wat ik op mijn hart gekregen heb om te openen maar dat kan ik niet alleen. Een dagelijks gebedspunt is om leiding om me te laten zien waar, hoe en met wie en dan hebben we ook jullie hulp nodig.

Voor een klein budget is het haalbaar om hier een huis te huren, goed te beheren en klaar te maken voor opvang van jonge vrouwen en hun baby’s.

Deze reis is nu al niet voor niets omdat er op sleutelposities mensen wakker geschud zijn maar risico op weer in slaap vallen omdat er zoveel armoede is en zoveel schrijnende situaties zijn, is reëel. Help dus, met het nemen van de stap die deze reis eeuwigheidswaarde geeft in de levens van jonge verstoten vrouwen en hun baby’s en laat je bezit vrucht dragen door mee te investeren in een opvanghuis.

Wat we concreet nodig hebben is geld om te investeren. Met een budget van een paar duizend Euro kunnen we om te beginnen voor een jaar een huis huren, dat goed beheren, voor een eenvoudige inrichting zorgen zodat we om te beginnen 2 jonge vrouwen en hun baby’s opvangen en die een heel programma met goede opleiding, coaching in hun moederschap en begeleiding naar een baan en zelfstandig bestaan met hun baby’s, in het licht van God kunnen bieden. Elk jaar dat we het programma voortzetten kan de visie groeien en uitbreiden doordat we in onze visie, lokale mensen ook bekrachtigen en opleiden zodat onze visie meer mensen bereikt en groeit en met meer betrokken leerkrachten en begeleiders kunnen we meer levens helpen veranderen.

Ook je geld, dat waar je voor werkt, mag vrucht dragen. Sommigen hebben niet veel, sommigen hebben heel veel en weet dat hoewel je niet moet, je wel mag geven.

Wanneer ik luister naar Gods stem, Zijn woord lees en kijk naar wat Hij doet dan ben ik overtuigd van het feit dat wie overvloedig zaait, overvloedig zal oogsten en dat waar we zaaien de oogst voor Gods Koninkrijk is, tot zegen van al Zijn kinderen.

Geef met een blij hart.

Laat je raken, bid mee en kan je wat missen? Steun deze investering en geloof niet dat een kleine bijdrage geen zin heeft want elke bijdrage heeft zin!

Investeer nu

En nu de volgende stap

Fantastisch nieuws. Inmiddels hebben we contact met 7 lokale kerkgemeenten in de regio Colombo en er hebben zich daarnaast nog meer lokale vrijwilligers aangemeld. Mensen die tegen verdrukking in willen helpen dus help jij ook mee?

Dappere mensen die mee willen werken zoals oudere moeders die kunnen coachen, mannen en vrouwen die taalles en meer kunnen geven zijn er en nou hebben we dus spullen nodig zoals lesmateriaal.

Voel je vrij en geef wat je op je hart krijgt, zodat de verstoten jonge moeders waar we met alle vrijwilligers in Sri Lanka naar omzien, kunnen geven wat ze nodig hebben.

 • Een veilige plek
 • Lesmateriaal om te leren lezen en schrijven
 • Lesmateriaal om te leren rekenen
 • Lesmateriaal om Engels te leren
 • Kleding voor moeder en kind

Dit mag jouw Pinksterdankoffer zijn, dit mag jouw manier zijn om nu te bouwen aan Gods Koninkrijk hier op aarde.

We hebben voor de ondersteuning van het “Vader’s Hart” (පියාගේ හදවත) project dat we in juni opstarten, concreet €5000 nodig en geven mag maar moet niet. Je betrokkenheid kan uit van alles bestaan en als jij het op je hart krijgt om te geven, weet dan dat we niets van je vragen wat je niet hebt.

Samen optrekken maakt ons sterker dus geef wat je kunt missen op https://yworks.org/help/

Je wordt gelukkiger van geven dan van ontvangen.’ Handelingen 20:35

Dankjewel

dat we dit kunnen doen, hoe cool is dat!

We zijn bezig met het voorbereiden van de reis naar Sri Lanka zodat onze plannen ook daadwerkelijk levens van verstoten jongen vrouwen en hun baby’s positief veranderen.

Door alle contacten die we leggen en onderhouden hebben we weer nieuwe kerkgemeenten leren kennen die enthousiast zijn over onze visie en die omarmen.

Het plan is om in juni vanuit verschillende kerken het volgende op te starten:

 • praatgroep(en) waarin jonge vrouwen zich gezien kunnen voelen, kunnen leren wat ze van hun moeders zouden leren over voor zichzelf en voor hun baby’s zorgen.
 • klasje(s) waarin jonge vrouwen leren lezen en schrijven
 • klasje(s) waarin jonge vrouwen leren rekenen
 • klasje(s) waarin jonge vrouwen Engels leren
 • klasje(s) waarin jonge vrouwen leren solliciteren
 • praatgroep(en) waarin jonge vrouwen die het programma doorlopen (hebben) in hun rol als werkende zelfstandige vrouw en verzorger opgebouwd kunnen worden en elkaar kunnen steunen.

 

Waarom doen we dit ook weer?

 • Omdat er elk jaar duizenden zwangere jonge vrouwen verstoten worden en niet voor hun baby’s kunnen zorgen.
 • Omdat weeshuizen de oplossing niet zijn en kinderen de beste kansen hebben wanneer ze in een liefdevolle relatie met tenminste hun moeder opgroeien. Een die moeder echt voor zichzelf en haar kind kan zorgen.

Wat we doen is mogelijk dankzij de mensen die ons werk al steunen en om wat we in juni opzetten, voor lange tijd effect te laten hebben en die jonge vrouwen en hun baby’s echt verder te helpen, hebben we jouw steun nodig.

Help ons helpen en steun ons. Met je maandelijkse steun hebben we iets om op te bouwen en dat is wat deze jonge vrouwen en hun baby’s nodig hebben! Zo ontsnappen ze aan armoede en wordt het probleem van verstoten jonge vrouwen in Sri Lanka steeds kleiner.

Denk je dat wat jij kunt missen niet helpt? Laat je niet voor de gek houden want €5 per maand helpt ook echt.

Geef wat je kan missen en machtig ons voor je maandelijkse steun hier op https://yworks.org/help/.

Doneer nu

 

Wil je éénmalig steunen? Dat is ook meer dan welkom en kan op dezelfde website.

Wat gebeurt er in juni

Een update…. komende maand juni zijn we in Sri Lanka en starten we nieuwe projecten.

Met jouw steun kunnen we meer kinderen uit weeshuizen houden, meer verstoten meisjes leren wat ze nodig hebben om met hun baby uit armoede te ontsnappen.

Wat hebben we daar nou voor nodig?

 • kleding (moeder en kind)
 • voedingsmiddelen
 • lesmateriaal (leren lezen, leren schrijven, leren rekenen, Engels taal)
 • veilige plek
 • veel tijd en betrokkenheid van lokale mensen.

Buiten het laatste punt kan jij ons dus helpen zodat we kunnen helpen.

Elke bijdrage betekent dat we meer meisjes kunnen helpen en meer kinderen op kunnen laten groeien bij hun moeder in plaats van in een weeshuis.

Spullen inzamelen en opsturen is geen werkbare situatie, onder andere ook omdat een veilige plek niet op te sturen is en lesmateriaal in hun taal, daar is en niet hier:-)

Help ons helpen en steun, liefst elke maand. Samen maken we verschil en met jouw steun kunnen levens veranderen.

Doneer nu 

Help ons helpen, geef wat je kunt missen en deel dit bericht zodat veel mensen het lezen.

Wow wat een getuigenis

Omdat de komende reis om projecten op te starten nogal wat werk met zich meebrengt, heeft Fré (voorzitter van het bestuur) gebeden en aan God gevraagd of hij meemoet naar Sri Lanka, zodat Patrick (ontwikkelingswerker) en Fré dit als team kunnen doen.

De vraag was of God wou voorzien in de middelen om het meereizen van Fré mogelijk te maken en hij vroeg concreet om €1000.

Gisteren (1 mei) stond er iemand bij Fré op de stoep met €1000 in een enveloppe.

Komt dit aan? Ben je geraakt? We hebben meer nodig om te kunnen investeren in de toekomst van kinderen en hun moeders dus geef. Wat je kan missen is meer dan welkom.

Doneer nu hier via https://yworks.org/help/

Mooi nieuws! In juni naar Sri Lanka.

Wat gaat Patrick daar doen:

In ieder geval 4 plaatselijke kerken bezoeken om…

 • Gespreksgroepen voor de moeders die opgevangen worden op te zetten. Gespreksleiders zullen lokale vrouwen zijn die al kinderen grootgebracht hebben
 • Taalcursus op te zetten voor de tienersmoeders die meestal niet kunnen lezen en schrijven
 • Rekencursus en Engelse taalcursus op te zetten waarmee ze veel makkelijker werk vinden

Afspraken met weeshuis maken om…

 • Ervoor te zorgen dat de tienermoeders een veilige plek hebben waar ze opgeleid en begeleid worden.

Netwerken met NGO’s; hulporganisaties die al actief zijn maar geen steun bieden aan onze doelgroep…

 • Zodat we onze doelgroep beter vinden

En waarom vertellen we dit?

 • Om te laten zien dat we actief bezig zijn met ons werk
 • Om jouw te betrekken bij wat we doen en je om hulp te kunnen vragen

Help ons helpen en steun ons nu zodat we tijdens de reis in juni, waar nodig investeringen kunnen doen. https://yworks.org/help

Nieuw promotiemateriaal

Omdat er af en toe dingen veranderen en flyers gebruikt worden hebben we een nieuwe flyer ontworpen.

Deze flyer heeft geen ouderwetse machtigingskaart meer want doneren en machtigen voor een maandelijkse donatie kan gewoon op onze website.

Klik hier voor de nieuwe A5 flyer

We hebben meteen nieuwe postertjes op A3 en A4 formaat ontworpen.

Klik hier voor de nieuwe A4 poster

Klik hier voor de nieuwe volledige A3 poster

Klik hier voor de nieuwe kort maar krachtig A3 poster