Opvang en studie-faciliteit

Eind maart zetten we de volgende stap en zijn we in Sri Lanka om een eigen opvang en studie-faciliteit te openen.

Dat heeft wel iets meer voeten in aarde, onder andere het volgende:

 • ontmoeting en afspraken maken met lokale vrijwilligers en partners
 • oprichten van een lokale organisatie
 • onafhankelijke raad van toezicht opzetten
 • vinden en krijgen van een bruikbare locatie
 • inrichten van de locatie
 • aannemen van 2 ‘huismoeders’ die toezicht houden

Dit om een klein beetje inzicht te geven in wat er gedaan moet worden, bij elkaar en goed moet komen.

We hebben geen reden voor twijfel en vertrouwen erop dat er eind april een huis is dat beheerd wordt door twee kundige vrouwen, er goed onafhankelijk toezicht is en we onder goede omstandigheden jonge vrouwen en hun baby’s kunnen helpen.

We zijn doordrongen van het besef dat dit allemaal dankzij steun van veel mensen en onder leiding van de Heilige Geest mogelijk is. Voor ons betekent dit dat meer steun en gebed niet alleen gewenst maar ook nodig is. Het gaat namelijk niet om onze wil of plannen maar om dienen en dat doen we in afhankelijkheid.

Wij geloven dat we niet alleen jonge verstoten vrouwen en hun baby’s hiermee dienen maar ook God en omdat we het niet voor onszelf doen maar doorlopend Zijn wil hierin zoeken, helpt jouw gebed.

Buiten je gebed hebben we ook meer geld nodig. We kunnen de genoemde stappen zetten en willen die niet zetten om even een paar vrouwen en hun baby’s te helpen. Het mag groeien en veel levens veranderen waarvoor dus ook veel tijd nodig is.

Om in dit huis veel levens positief te laten veranderen hebben we veel tijd nodig en om veel tijd beschikbaar te stellen hebben we dus ook meer geld nodig.

Wil jij een rol spelen door te bidden of ervoor te zorgen dat meer levens positief veranderen?

Help met je gebed https://yworks.org/bid-mee/

Help met je actie https://yworks.org/get-involved/

Help met je geld https://yworks.org/help/

71 jaar onafhankelijkheid

Vandaag viert Sri Lanka 71 jaar onafhankelijkheid.

We feliciteren de Sri Lankanen met hun onafhankelijkheid en wensen ze toe dat ze zich ook bevrijden van schaamte zodat dat er geen vrouwen meer verstoten worden en dat elk kind naar school kan!

Help ons met verstoten vrouwen en hun baby’s bevrijden.

Bid meeDoneer nu

Kopje thee?

Wist je dat de dames die je thee plukken minder dan €1 per dag verdienen?

Je hoeft je niet schuldig te voelen en het mag je wel motiveren om te helpen want gevolg van zulke lage lonen is dat het land te arm is om echt te zorgen voor mensen in nood.

#gerechtigheid

Doneer nu

Postkaartenactie

De bemoedigingskaarten om Gods liefde mee uit te delen onder je naasten die in de put zitten, je naasten die mogen weten dat ze er toe doen, dat ze sterk zijn in Hem en meer…… zijn binnen 🙂

In navolging van onze speculaasactie hopen we genoeg op te halen zodat we een opvang en leer-huis voor verstoten tienermoeders kunnen openen.

Waarom deze actie?

We openen begin 2019 een opvanghuis voor ongehuwde tienermoeders. In dit huis kunnen ze verblijven tijdens hun zwangerschap. Krijgen ze onderwijs in hun eigen taal en Engels. Daarnaast leren ze een vak zodat ze uit de cirkel van armoede kunnen stappen en hun kind niet het zoveelste weeskind wordt.

We hebben jouw hulp nodig om dit te kunnen doen!

Voor €5 krijg je een setje met 5 kaarten die niet alleen een stralende sterke en opbouwende boodschap voor de ontvanger bieden maar ook nog eens een statement geven doordat je de moeite neemt om een fysieke kaart te versturen.

Bemoedigen om te helpen

Wil je kaarten kopen? Geef hieronder aan hoeveel setjes van 5 kaarten je wilt bestellen. Betalen kan direct en veilig wanneer je op ‘bestelling plaatsen’ klikt.

Totaal: € -

Actie & speculaas

update 19-11-2018, deze actie is afgelopen. De bakker bakt geen nieuwe speculaas meer dit jaar. Alle bestellingen tot nu toe kunnen we leveren en we bedanken jullie voor de steun 🙂

Yes! Ze zijn er weer. De overheerlijke speculaaspoppen. Vorig jaar was de actie zo’n groot succes dat we besloten hebben hem dit jaar ook weer te houden. Weet je het nog? Vorig jaar heb je een of meerdere poppen gekocht om ons werk te steunen.

Een speculaaspop van 500 gram maar liefst!

Dit jaar hebben we grote plannen met deze actie. We hopen € 15000 op te halen. We helpen ongehuwde tienermeisjes die verstoten zijn door hun familie.

Waarom deze actie?

Daarom willen we in maart 2019 een opvanghuis openen voor ongehuwde tienermoeders. In dit huis kunnen ze verblijven tijdens hun zwangerschap. Krijgen ze onderwijs in hun eigen taal en Engels. Daarnaast leren ze een vak zodat ze uit de cirkel van armoede kunnen stappen. In dat huis zal in ieder geval een care-taker aanwezig zijn, een kok en een leerkracht.

Met het geld dat we ophalen kunnen we dit huis een aantal jaren open houden en daarom hebben we je hulp nodig!

 

Niet alleen hopen we natuurlijk ook dit jaar dat je speculaaspoppen bij ons bestelt, maar we willen je ook vragen om verkoper te worden. Dit door in je eigen omgeving zoals familie, vrienden, kerk of op je werk de speculaaspoppen te verkopen. Of misschien vindt je werkgever het wel een cadeau voor alle medewerkers…

Per stuk kosten ze € 5. Als de kosten voor het maken van de poppen eraf zijn, betekent dat dat we samen tenminste 5455 poppen moeten verkopen. Dat klinkt als een ongelooflijk groot aantal, maar ze zijn dan ook wel heel erg lekker en het is voor een goed doel…

Snacken om te helpen

Wil je speculaaspoppen kopen? Reageer of mail naar info@yworks.org met hoeveel je wilt bestellen en je 06 nummer. Betalen kan via een tikkie en het is handig om te weten dat we bij een bestelling van 100 speculaaspoppen, bezorgen in de drie noorderlijke provincies tot aan de Waddenlijn. De bezorger noemen we Z. Piet 😉

Helpen

Wil je meehelpen met verkopen? Stuur dan een mailtje naar info@yworks.org zodat we je kunnen voorzien van de nodige informatie. Heb je je al aangemeld als verkoper? Dan hoef je uiteraard niets te doen en dan nemen we binnenkort contact met je op.

Reisverslag Sri Lanka in juni

In het kort? “Vader’s hart” werkt en kan uitbreiden maar er is natuurlijk veel meer te vertellen. Onder andere over de fantastische dingen die elke dag weer gebeurd zijn, dingen die we niet hebben kunnen plannen en wel gebeurd zijn.

Wil je het reisverslag in ebook (pdf) formaat ontvangen zodat je het op je PC, Mac, smartphone of tablet kunt lezen en delen met anderen? Vul je gegevens in ….

Succes

Onze reis naar Sri Lanka is een succes. Het programma is gestart, er is veel lokale betrokkenheid en er zijn alweer afspraken gemaakt voor uitrol van het programma in andere delen van Sri Lanka.

Er is veel meer over te zeggen want er zijn enorm bijzondere dingen gebeurd en onze visie voor Sri Lanka werkt, nu en maakt echt verschil in de levens van kwetsbare vrouwen en hun baby’s.

Op maandag 16 juli 2018, om 19:30 uur is het in het koffiehuisje van de Stadskerk VBG een bijpraatavond. We delen over de reis, wat er allemaal gebeurd is en wat we meer kunnen doen. Er is ruimte voor vragen, gebed, een hapje en wat te drinken.

Kom je? Laat het even weten en deel het evenement, als je Facebook hebt…. Evenement: Avondje bijpraten

In Sri Lanka, waar staan we met onze visie?

In de dagelijkse verslagen (https://www.facebook.com/patrickboskessen) kan je lezen dat er elke dag meer, weer en nog steeds, wonderlijke dingen gebeuren. Voor mij staat als een paal boven water dat Gods Heilige Geest meereist en ik Zijn werk mag doen.

Wat we hebben:

 • nu, na alle gesprekken, een kleine maar sterke groep vrijwilligers die allemaal in staat zijn om onderwijs te geven.
 • de betrokkenheid van Anglicaanse kerken (55+) in Colombo waarbij er wordt opgeroepen tot dienen in onze visie.
 • de betrokkenheid van een lokaal onderwijsinstituut dat op basis van door ons gegeven onderwijs, overheids erkende opleidingscertificaten afgeeft waarmee de jonge vrouwen een veel grotere kans op een echte baan hebben.
 • een weeshuis, toegang tot de meisjes daar en kennis over waar we de meisjes nog meer kunnen vinden.

Dit is allemaal erg concreet en we hebben ook nog iets niet:

 • een locatie waar we de meisjes op kunnen vangen en verder op kunnen leiden

Dit laatste is wat ik op mijn hart gekregen heb om te openen maar dat kan ik niet alleen. Een dagelijks gebedspunt is om leiding om me te laten zien waar, hoe en met wie en dan hebben we ook jullie hulp nodig.

Voor een klein budget is het haalbaar om hier een huis te huren, goed te beheren en klaar te maken voor opvang van jonge vrouwen en hun baby’s.

Deze reis is nu al niet voor niets omdat er op sleutelposities mensen wakker geschud zijn maar risico op weer in slaap vallen omdat er zoveel armoede is en zoveel schrijnende situaties zijn, is reëel. Help dus, met het nemen van de stap die deze reis eeuwigheidswaarde geeft in de levens van jonge verstoten vrouwen en hun baby’s en laat je bezit vrucht dragen door mee te investeren in een opvanghuis.

Wat we concreet nodig hebben is geld om te investeren. Met een budget van een paar duizend Euro kunnen we om te beginnen voor een jaar een huis huren, dat goed beheren, voor een eenvoudige inrichting zorgen zodat we om te beginnen 2 jonge vrouwen en hun baby’s opvangen en die een heel programma met goede opleiding, coaching in hun moederschap en begeleiding naar een baan en zelfstandig bestaan met hun baby’s, in het licht van God kunnen bieden. Elk jaar dat we het programma voortzetten kan de visie groeien en uitbreiden doordat we in onze visie, lokale mensen ook bekrachtigen en opleiden zodat onze visie meer mensen bereikt en groeit en met meer betrokken leerkrachten en begeleiders kunnen we meer levens helpen veranderen.

Ook je geld, dat waar je voor werkt, mag vrucht dragen. Sommigen hebben niet veel, sommigen hebben heel veel en weet dat hoewel je niet moet, je wel mag geven.

Wanneer ik luister naar Gods stem, Zijn woord lees en kijk naar wat Hij doet dan ben ik overtuigd van het feit dat wie overvloedig zaait, overvloedig zal oogsten en dat waar we zaaien de oogst voor Gods Koninkrijk is, tot zegen van al Zijn kinderen.

Geef met een blij hart.

Laat je raken, bid mee en kan je wat missen? Steun deze investering en geloof niet dat een kleine bijdrage geen zin heeft want elke bijdrage heeft zin!

Investeer nu

En nu de volgende stap

Fantastisch nieuws. Inmiddels hebben we contact met 7 lokale kerkgemeenten in de regio Colombo en er hebben zich daarnaast nog meer lokale vrijwilligers aangemeld. Mensen die tegen verdrukking in willen helpen dus help jij ook mee?

Dappere mensen die mee willen werken zoals oudere moeders die kunnen coachen, mannen en vrouwen die taalles en meer kunnen geven zijn er en nou hebben we dus spullen nodig zoals lesmateriaal.

Voel je vrij en geef wat je op je hart krijgt, zodat de verstoten jonge moeders waar we met alle vrijwilligers in Sri Lanka naar omzien, kunnen geven wat ze nodig hebben.

 • Een veilige plek
 • Lesmateriaal om te leren lezen en schrijven
 • Lesmateriaal om te leren rekenen
 • Lesmateriaal om Engels te leren
 • Kleding voor moeder en kind

Dit mag jouw Pinksterdankoffer zijn, dit mag jouw manier zijn om nu te bouwen aan Gods Koninkrijk hier op aarde.

We hebben voor de ondersteuning van het “Vader’s Hart” (පියාගේ හදවත) project dat we in juni opstarten, concreet €5000 nodig en geven mag maar moet niet. Je betrokkenheid kan uit van alles bestaan en als jij het op je hart krijgt om te geven, weet dan dat we niets van je vragen wat je niet hebt.

Samen optrekken maakt ons sterker dus geef wat je kunt missen op https://yworks.org/help/

Je wordt gelukkiger van geven dan van ontvangen.’ Handelingen 20:35

Dankjewel

dat we dit kunnen doen, hoe cool is dat!

We zijn bezig met het voorbereiden van de reis naar Sri Lanka zodat onze plannen ook daadwerkelijk levens van verstoten jongen vrouwen en hun baby’s positief veranderen.

Door alle contacten die we leggen en onderhouden hebben we weer nieuwe kerkgemeenten leren kennen die enthousiast zijn over onze visie en die omarmen.

Het plan is om in juni vanuit verschillende kerken het volgende op te starten:

 • praatgroep(en) waarin jonge vrouwen zich gezien kunnen voelen, kunnen leren wat ze van hun moeders zouden leren over voor zichzelf en voor hun baby’s zorgen.
 • klasje(s) waarin jonge vrouwen leren lezen en schrijven
 • klasje(s) waarin jonge vrouwen leren rekenen
 • klasje(s) waarin jonge vrouwen Engels leren
 • klasje(s) waarin jonge vrouwen leren solliciteren
 • praatgroep(en) waarin jonge vrouwen die het programma doorlopen (hebben) in hun rol als werkende zelfstandige vrouw en verzorger opgebouwd kunnen worden en elkaar kunnen steunen.

 

Waarom doen we dit ook weer?

 • Omdat er elk jaar duizenden zwangere jonge vrouwen verstoten worden en niet voor hun baby’s kunnen zorgen.
 • Omdat weeshuizen de oplossing niet zijn en kinderen de beste kansen hebben wanneer ze in een liefdevolle relatie met tenminste hun moeder opgroeien. Een die moeder echt voor zichzelf en haar kind kan zorgen.

Wat we doen is mogelijk dankzij de mensen die ons werk al steunen en om wat we in juni opzetten, voor lange tijd effect te laten hebben en die jonge vrouwen en hun baby’s echt verder te helpen, hebben we jouw steun nodig.

Help ons helpen en steun ons. Met je maandelijkse steun hebben we iets om op te bouwen en dat is wat deze jonge vrouwen en hun baby’s nodig hebben! Zo ontsnappen ze aan armoede en wordt het probleem van verstoten jonge vrouwen in Sri Lanka steeds kleiner.

Denk je dat wat jij kunt missen niet helpt? Laat je niet voor de gek houden want €5 per maand helpt ook echt.

Geef wat je kan missen en machtig ons voor je maandelijkse steun hier op https://yworks.org/help/.

Doneer nu

 

Wil je éénmalig steunen? Dat is ook meer dan welkom en kan op dezelfde website.